Position AIS

Klicka på länken nedan så kommer du till en sida som visar alla båtar som är utrustade med AIS och var de är i världen. Du kan söka på fartyg, skriv in Pusan och du får reda på var vi är för tillfället. Det är även möjligt att söka på område och hamn.

AIS:en måste vara på för att vi ska synas på kartan. Normalt har vi den avstängd när vi ligger i hamn.

AIS en länk till fartygs position

Här är våran position för närvarande om vår AIS är påslagen.


13 comments

 1. I vilken AIS-ruta befinner ni er just nu? och vilken väg är det tänkt att ni skall ta, hade varit kul att följa er på kartan =)

  1. Hej, Vi är i ruta 481 och planerar gå mot Gibraltar. Därefter tillbaka för att segla över till Madeira.

   1. Aa vad kul! Jag är bekant med Linda och Lasse Norman. Ni låg på Lilla bommen i Göteborg tillsammans vintern 09/10.
    Har hört talas om eran resa eftersom jag också är båt/segelfantast.
    Så vi sitter här på jobbet och följer eran resa =)

  1. Hej Göran
   Nej, men vi låg inte bra på tidigare platsen. Den var öppen för sydlig vind och sjö, så vid några tillfällen var den ganska obekvämt. Vår tanke är att i början av april segla vidare bland Kanarieöarnas västra del. Innan det ska båten upp på land för lite underhåll. Ha det bra och hälsa.

 2. Hejsan! En liten vinterhälsning från Göteborg, tänkte märkligt nog på er när jag var på Båtmässan i tisdags. Hoppas att ni har det bra, avundas er mycket! Hälsningar, Roy (Ismael)

  1. Roligt att höra från dig. Vi har det bara bra och bunkrar för vidare segling till Kap Verde. Men just nu inte mycket till vind och ett litet lågtryck på väg in med vindar från syd. Ha det riktigt bra och hälsa från oss.

 3. Hej!
  Jag tänkte bara se vad det är för utrustning som ni använder er av för att man skall få en sådan bra lokalisering :)?

  1. Hej, vi har True heading med antenn i masttoppen. Det är viktigt att ha signalen så högt som möjligt. Flera andra seglare som vi träffat har antennen på båge i aktern och vi kan bara konstatera att signalen försvinner ganska fort. Hoppas det hjälper dig. Du kan också läsa på hemsidans flik om utrustning av båten. Hälsa Lars och Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>