God Jul och Gott Nytt År

1©BjTGod jul 2020

Av flera orsaker var det mycket länge sedan vi kommit med något nytt på vår blogg.

Först återuppstod tidigare problem att komma in på bloggen överhuvudtaget. Alltså passerade hösten, julen och karnevalen okommenterade. Det fick bli lite inlägg på Facebook istället. I ärlighetens namn förflöt tiden ungefär som brukligt för oss.

Så i mars 2020 åkte vi på planerat besök i Göteborg för några veckor… trodde vi. På grund av pandemin blev vi istället kvar i över sju månader. En egendomlig tid, mycket längre besök vanligt men med mycket färre kontakter och social samvaro.

Efter flera försök, med inställda flyg, kom vi tillslut tillbaka till Santa Cruz i början av oktober. Det var en oerhört skön känsla. Båten, som vi lämnat i tron att vi skulle vara tillbaka efter ett par veckor, hade klarat sig bra. Det var mest rengöring som behövdes. Dessutom hade svenska seglarvänner kunnat titta till Pusan och skicka en bild då och då.

Nu är det jul och det blir stillsamt och inte mycket firande. Munskydd gäller överallt på stan (utom när man äter eller dricker), utegångsförbud mellan klockan 22 och 06, begränsat antal får samlas, med flera restriktioner. Men julbelysningen glittrar på gator och torg och solen lyser om dagarna så det går ingen nöd på oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>