Kvar på Teneriffa

När vi skulle lägga in en julhälsning här, funkade det inte att komma in på bloggen. Problemet höll i sig ett bra tag så det är en av anledningarna till att det var länge sedan vi gjorde ett inlägg. Både jul och påsk har passerat och däremellan kom karnevalen.

Kväll ombord

Kväll ombord

Marinan

Marinan

Det har varit julkonsert på kajen, olika scenframträdanden på torget, marknader med mat och dryck och massa andra aktiviteter runt om i stan.

Julkonsert på kajen i marinan

Julkonsert på kajen i marinan

Lokalt minibryggeri

Lokalt minibryggeri

Lunch i Punta Brava

Lunch i Punta Brava

Karnevalen tar ju som vanligt priset med en veckas intensivt festande och fantastiska parader. Sista helgens gatuparty pågår till klockan sex på morgonen och fyller bokstavligen stan med folk. Vi skulle till flygplatsen för att åka till Göteborg samma morgon och bussterminalen var sprängfylld med hemvändande karnevalsfirare. Det kändes lite oroligt först, men det fanns organisation i kaoset och vi kom med vår buss utan problem.

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karnevalens drottning

Karnevalens drottning

Fantastiska dräkter

Fantastiska dräkter

Mycket folk på stan

Mycket folk på stan

Natt i Santa Cruz

Natt i Santa Cruz

Göteborg i början av mars har ju inte alltid det roligaste väder och vi fick smaka på både ruskväder och förkylningar. Men detta överträffades förstås helt av glädjen att träffa familj, släkt och vänner.

Barnbarnet

Barnbarnet

Mäktigt hav

Mäktigt hav

På Kanarieöarna är det under årets första månader som växtligheten grönskar och blommar som mest. Kanarieklockorna är fantastiska med kraftiga rankor och utsökt formade blommor, men så fort solen står högre gör torka och hetta att de vissnar bort fullständigt. Vädrets och naturens växlingar gör att en vandring aldrig är sig helt lik även om man gått den många gånger.

Kanarieklockor

Kanarieklockor

Våren på gång

Våren på gång

Vandring i Anaga bergen

Vandring i Anaga bergen

Teide

Teide

Moln över bergen

Moln över bergen

Efter att ha jagat runt en del fick vi tag på en kapellmakare som kunde sy upp ett nytt storsegelkapell. Det gamla höll på att lösa upp sig i sina beståndsdelar och vi var aldrig helt nöjda med passformen. Det nya är i två delar; lazybag och en främre del som går runt masten. Det är mycket välsytt och skyddar ordentligt.

Nytt segelkapell och vindroderduk på plats

Nytt segelkapell och vindroderduk på plats

Vi gjorde nyss en utflykt till den stora djurparken i Puerto de la Cruz, Loro Parque. Vi har varit där tidigare, 2014, och då gjorde vi ett ganska långt inlägg om den fina parken. Det var åter en storartad upplevelse i den stora, lummiga och välskötta anläggningen.

Loro Parque

Loro Parque

Gorillorna och en vit tiger var på humör att visa upp sig medan till exempel uttrarna inte rörde en tass under hela tiden vi var där, vi passerade deras sovande hög flera gånger. Lejonen tog också siesta, bara kattdjur kan slappna av så totalt.

Vad glor du på?

Vad glor du på?

Vit sibirisk tiger

Vit sibirisk tiger

Uppvisningarna av delfiner och späckhuggare var spektakulära och i båda grupperna har det fötts nya ungar under de senaste åren.

Orca ocean i Loro Parque

Orca ocean i Loro Parque

Akvarierna visar livet under ytan och avdelningen med maneter har en trolsk stämning med dämpad belysning och små skira varelser som dansar runt i sina vattentankar. Loro Parque erbjuder mycket vackert och intressant att titta på.

Trollsk stämning

Trollsk stämning…

.. i akvariet

… i akvariet

Nu är det maj månad och lågsäsongslugnet börjar lägra sig över marinan. Uppe i stan är det däremot festligheter hela månaden. På Kanarieöarna firas Fiestas de Mayo med folkmusik, traditionella dräkter och danser och mycket annat skoj.

Dia de Cruz i Santa Cruz

Dia de Cruz i Santa Cruz

 

Dia de Cruz i Puerto de la Cruz

Dia de Cruz i Puerto de la Cruz

Det börjar med Día de Cruz med blomsmyckade kors överallt och avslutas 30 maj med Día de Canarias med musik och fyrverkeri. Och sedan börjar sommaren!

Norra Teneriffa

Norra Teneriffa

Magic light

Magic light

Red sky

Red sky

3 comments

    1. Hej, tack…just nu är vi igång för att byta avgassystem på motor (stort jobb puh) och samtidigt funderar vi på att byta till litiumbatterrier (startbatteriet är slut och de andra är inte långt efter). Hoppas allt är bra med er…följer er och ni är väl snart hemma…senast på Kielkanalen och det är ju nästan hemma…

  1. Wow wow och wow!!!
    Såååååå fint!!!
    Önskar jag hade fått se allt detta fina. Underbara bilder! Tack för att ni delar med er.
    Hoppas allt fortsätter lika bra för er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>