Många möten på Teneriffa

Sommaren förflöt under sköna dagar här i Santa Cruz de Tenerife. Glest vid bryggorna, inte många kryssningsfartyg, semesterstämning på stan, soligt och varmt. Mari besökte oss och det blev både några vandringar och många sköna dagar på stranden.

Härligt på stranden

Härligt på stranden

Los Cristianos

Los Cristianos

Mari på besök

Mari på besök

Vandring med Mari

Vandring med Mari

I augusti var det bröllopsdags för Johannes och Jennie och vi åkte naturligtvis till Göteborg. Ett ösregn på morgonen var lite oroande, men det klarnade upp och vigseln kunde hållas ute på klipporna på Stora Förö som planerat. Det blev en härlig och minnesrik dag för oss alla. Vi umgicks med övrig släkt och vänner också förstås och passade på att rå om vårt barnbarn så mycket som möjligt.

Flyger över Pyrenéerna

Flyger över Pyrenéerna

På plats på Stora Förö

På plats på Stora Förö

Bröllopet

Bröllopet

Göteborg i kvällningen

Göteborg i kvällningen

Tillbaks i båten och värmen blev det fler sköna bad vid stranden och lite umgänge med andra svenska seglare. Bland annat gjorde vi en jättetrevlig utflykt tillsammans med Annette och Ola. Det var en dags rundtur på norra delen av ön med besök på vingårdar och lokala restauranger ”guachinches”. Dessa är ofta tillfälliga, enkla ställen med maträtter direkt från grillen och lokalt vin. Det blev vinprovning och möjlighet till inköp på flera platser och vår guide Juan tog med oss till ställen bland odlingar och skogsbevuxna sluttningar som vi aldrig skulle hittat till själva.

Vingård på nordsidan av ön

Vingård på nordsidan av ön

Casa de vino...

Casa de vino…

...med vinprovning

…med vinprovning

Vandringar i bergen kan man inte få nog av och det var roligt att göra vår favoritvandring i olika sällskap. Kul att dela med sig av upplevelser. Nu är det inte så torrt i skogen längre eftersom det har regnat ett par gånger. Kanarieklockornas rankor blir längre och längre och allt grönskar.

Utsikt från Cruz del Carmen

Utsikt från Cruz del Carmen

Vandring med Uno och Lena

Vandring med Uno och Lena

Varierande natur

Varierande natur

Mot Tegueste

Mot Tegueste

Båten behöver ju alltid lite omsorg och vi har tagit itu med ett par lite större jobb. Alla ytor slits ju av sol och salt även när man ligger still, dessutom märks det när man bor i båten långa tider i sträck, allt slitage ökar med tiden. Nu tog vi itu med att måla om överbyggnaden på däck. Att slipa och maskera runt alla beslag och luckor tog sin tid, men när målandet var klart blev det som nytt. Mer slipning blev det sedan inne där olika delar av inredningen fick sig nya lager lack.

Målning av däck

Målning av däck

Lackning av inredning

Lackning av inredning

Som vanligt under hösten fylls det på vid bryggorna mer och mer av långseglare med atlantöverfart i hågen. Stora motor- och segelyachter kommer in till kaj för att bunkra, innan de skall över till Karibien för chartersäsongen. När ARC-seglarna börjar anlända till Las Palmas, får långliggarna där lämna sina platser och många av dem kommer också hit. Kul med liv och rörelse och man kan studera båtar av alla de slag med olika varianter av utrustning. Nu kom det fler svenska båtar och vi träffade både nya och gamla bekanta. Efter bra initiativ från ”Lilla Anna III” blev det ”svenskträff” på tisdagar efter modell Las Palmas (där är det på fredagar kl 20 på Sailor’s). Vi har träffats på ”100 montaditos” och var riktigt många ibland.

Marinan fylls på

Marinan fylls på

Svenskträff på 100 montaditos

Svenskträff på 100 montaditos

Middag och Kefirdemostration

Middag och Kefirdemostration

Skymning över hamninloppet

Skymning över hamninloppet

Nu glesnar det igen i marinan, ARCen har startat, orkansäsongen är i princip över och många ligger i startgroparna och ger sig av när ett bra väderfönster öppnar sig. Men vi ligger kvar, inga planer på att korsa Atlanten för tillfället, vi trivs väldigt bra här (som kanske framgått), känner oss riktigt hemma. Det börjar bli ”vinter”, den första snön har siktats på Teides topp och man kan behöva långbyxor och en tröja om kvällarna. Men uppe i stan har julbelysningen tänts och scener byggs på torgen för nu börjar julfestligheterna!

Seglare på väg

Seglare på väg

Snart är det Jul

Snart är det Jul

3 comments

  1. Snygg sammanfattning av er fina höst på Teneriffa. Jag har svårt att sammanfatta min, men foton är ju en bra ”dagbok”. Nu känns det dock som längesedan vi sågs. Hoppas vintern går fort! På söndag blir det pepparkaksbak. Ni var ju faktiskt med förra året. Ha det nu riktigt gott och ”gå i ide i båten” med några goda böcker, lite gott att tugga på och lite ”fotopill” nu när kylan kryper upp längs aktern…eller? Kram

    1. Nja, inte så mycket kyla just nu. Lokaltidningen, som gärna skriver dramatiskt om väder, påstår att närmaste veckorna blir soliga och varma! Idag blev det en vandring och det behövdes ingen tröja. Längtar efter er lite då och då. Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>