Teneriffa och Göteborg

Under det senaste året har vi varit i Göteborg ganska många gånger. Bjarne har haft läkarbesök att klara av och vi har passat på att gulla intensivt med barnbarnet Ronja. Alltså har vi fått känna på ytterlighetstemperaturer.

Vår i Änggårdsbergen

Vår i Änggårdsbergen

Ronja och farmor

Ronja och farmor

Ronja och farfar

Ronja och farfar

Is i Slottskogen

Is i Slottskogen

Ormbunkar i Botan

Ormbunkar i Botan

I mars var det svinkallt och snö när vi promenerade i Slottskogen och i Tuleboskogen med barnvagn. I maj var det högsommarvärme som vi kunde njuta av i Botaniska trädgården och på Stora Förö. Tala om kontraster och Ronja bara växer och växer.

Stora Förö

Stora Förö

Fika på altanen

Fika på altanen

Rundtur med Ronja

Rundtur med Ronja

Planet Stora Förö

Planet Stora Förö

Vi var inte många på flyget tillbaka

Vi var inte många på flyget tillbaka

Vädret på Teneriffa (och resten av Kanarieöarna) har inte heller varit sig riktigt likt under vinter och vår. Ovanligt kyligt, regnigt och en del sydliga vindar. Det sista är tämligen ovanligt och gör att det blir en del gungande i marinan. Det rycker och drar i förtöjningarna men har inte varit någon fara. En rejäl sydlig storm kan däremot ställa till med bekymmer i många kanariska hamnar. Regn vid kusten betyder snö i bergen, Teide var vitklädd långt ner längs sidorna och de högt belägna vägarna stängdes av för all trafik. Vackert men bäst på avstånd, tycker vi.

Regn

Regn

Moln

Moln

Snö

Snö

Oavsett väder är karnevalen alltid en höjdpunkt. Fest hela veckan med musik, mat och dryck. Den stora paraden lockar jättepublik med sina fantasifulla kostymeringar och glittrande danstrupper och drottningar. Sedan är det dans på torget hela natten.

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Karneval i Santa Cruz

Årets karnevaldrottning

Årets karnevaldrottning

Dans på torget

Dans på torget

Det har inte blivit så mycket vandrat, bland annat på grund av vädret, vi har dragits med sega förkylningar och som sagt varit några turer till Göteborg. Men när Elsas systrar var på besök passade vi på att göra lite utflykter tillsammans. Vi vandrade en bit längs kusten på nordsidan med sina häftiga klippor och vågor. Dagen avslutades med ”dagens fångst” på en fiskrestaurang vid Playa del Roque de las Bodegas. Mycket gott!

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Tre systrar

Tre systrar

Norra Teneriffa

Norra Teneriffa

Vandring längs kusten

Vandring längs kusten

Några bussturer till Los Cristianos och Garachico har det blivit för lite miljöombyte och i stan är det ofta aktiviteter på gator och torg. Nu under maj månad är det mycket firande med musik på torgets scen varje helg, bokmässa i parken, stadslopp och 30/5 är det Dia de Canarias med folkdans, traditionell musik och massor av kanarisk mat och dryck.

Garachico

Garachico

Los Cristianos

Los Cristianos

Men i marinan är det lugnare, nu har lågsäsongen infunnit sig och det glesnar vid bryggorna. Vår belgiska granne sedan ett år, Serendip, har lämnat för Medelhavet så det känns lite tomt.

Serendip och Pusan

Serendip och Pusan

I Göteborg möte vi Anemone igen!

I Göteborg möte vi Anemone igen!

Med ojämna och ganska långa mellanrum kommer svenska seglare och det är alltid kul. Mareventus, Semper Fi, Palmina och Amiga Mia är några trevliga bekantskaper vi gjort. Ibland möts man igen på oväntade platser, ibland inte. Som tur är kan man hålla lite koll på nätet, bara man hittar ett ställe med bra wifi!

Marina Santa Cruz de Tenerife

Marina Santa Cruz de Tenerife

 

2 comments

  1. Härliga och vackra bilder från Göteborg, Tulebo, St Förö och Teneriffa. Känner igen en hel del. Tycker mig nästan ha varit med ;-). Allt ger mersmak! Kram

    1. Javisst är det fint överallt, nu siktar vi på komma ut på vandringar efter att ha firat Kanariedagen imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>