La Gomera till Göteborg…

…och åter.

Vecka läggs till vecka och blir till månader, och fortfarande trivs vi lika bra i marinan på La Gomera. Sommaren nalkas och solen står allt högre med ökande temperaturer som följd, både i luften och i vattnet. På stranden är det nästan omöjligt att gå barfota i den svarta heta sanden.

Det känns som vi utforskat omgivningarna till San Sebastian en hel del, genom vandringar på landsvägarna åt olika väderstreck. Vi har kommit till intensivt blå, djupa vikar vid nästan tomma stränder…

 

Playa de Abalos

Playa de Abalos

Playa de Abalos

Playa de Abalos

 

Vid El Clavo

Vid El Clavo

Fikonkaktusen blommar

Fikonkaktusen blommar

…ständigt nya märkliga klippformationer och frodiga gröna dalar längs vattenreservoarer med odlingar och blomsterprakt.

Chejelipes

Chejelipes

Några andra vandrare

Några andra vandrare

Dammen vid Chejelipes

Dammen vid Chejelipes

Inne på ön i nationalparken Garajonay fascinerades vi av hur den uråldriga mossiga, fuktiga skogen totalt skiljer sig från det torra, steniga landskapet vid kusterna. Båda ställena är vackra på sitt sätt, men det är nästan svårt att föreställa sig att man är på samma ö. Det är inte svårt att förstå att La Gomera lockar många vandrare, både på grund av det vackra landskapet och de välhållna vandringslederna, ofta gamla åsnestigar som slingrar sig kors och tvärs (för att inte tala om upp och ned) bland bergskammar och raviner.

Utsikt mot La Palma

Utsikt mot La Palma

I nationalparken Garajonay

I nationalparken Garajonay

I nationalparken Garajonay

I nationalparken Garajonay

I nationalparken Garajonay

I nationalparken Garajonay

Dalen ner mot Vallehermoso

Dalen ner mot Vallehermoso

Stigen går på bergskammen

Stigen går på bergskammen

Eftersom vi beslutat oss för att bli kvar på Kanarieöarna tills i höst, passade vi på att ta en sväng till Göteborg. Vi tog färjan över till Teneriffa och flyget. Det var jättehärligt att träffa familj, släkt och vänner och tiden gick fort. Vi hann med att både heja på Göteborsvarvets löpare och njuta av Askungen på operan. Men vi tog oss också tid att njuta av vårens spröda grönska och blomningen i Slottsskogen och Botaniska trädgården. Att det var lite regnigt och kyligt kändes nästan bara exotiskt, även om de som haft många månader av det vädret inte höll med oss.

Göteborgsbesök

Göteborgsbesök

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet

I slottsskogen

I slottsskogen

Våren i slottsskogen

Våren i slottsskogen

Vår i botaniska

Vår i botaniska

Näsduksträdet blommar

Näsduksträdet blommar

Nu är vi tillbaka i båten och det är också skönt. Det är ganska stillsamt i marinan, inte någon större rörelse bland seglare så här års. Men i helgen var det havsfisketävling och bryggorna fylldes av sportfiskebåtar med spröt och spön och höga ”fly-bridges”. Det var full aktivitet och massor av folk, men själva fångsten såg vi inte till. I efterhand förstod vi att under sista dagen hade ingen fått något napp, men alla verkade glada ändå, men gladast är nog fiskarna i havet.

Fisketävling

Fisketävling

Fisketävling

Fisketävling

 

Lite rengöring och underhåll står på schemat samt montering av diverse smått, som vi köpte i Göteborg. Men sedan ska vi göra en kraftansträngning för att komma loss från La Gomera och se om vi kommer ihåg hur man gör när man seglar…

Hemma i marinan

Hemma i marinan

7 comments

 1. Trevligt att följa med på er resa. Trevligt att träffas tillsammans några arbetskumpaner från förr och konstatera att alla är aktiva och lever i nuet. God fortsatt tur! Ha det! Kurt

 2. Bara njuuuuter av de fantastiska vackra fotona! Hi hi hi……ja, man kan ju faktiskt bli lite ringrostig efter en längre tid i marina :o)
  Men, PUSAN, minns hur det går till….hon längtar nog ut till havs nu.
  Kram till er och ha det bäst!
  Hälsningar Pirjo och Mattis, just nu inne i marinan Portimao…..sedan förmodligen ut på ankringen…

  1. Hmmmm… Ingen ankring blev det. Vi kommer förmodligen att trivas här i marina Portimao lika bra som ni på La Gomera????

   1. Låter riktigt bra, vi låg några veckor i Portimao för några år sedan när vi seglade runt kusten mot Gibraltar. Har ni kollat Lagos, bra marina på vintern med många långseglare och trevlig samvaro (låg där två vintrar)…och ha en skön segling, vilken väg ni nu än tar.

 3. Sängarna står uppställda och stolarna vända mot TV:n. Kom snart tillbaka. Det var så kul att ha er här. Nu är det tyst och det står ingen middag på bordet. Men nu är det midsommar. Det måste vi alla fira.
  Kram nr 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>